18 Şubat 2017 Cumartesi

Pink Floyd ve Liverpool

Müzik tarihine damga vurmuş bir grup ve futbol tarihinin en köklü takımlarından birinin az bilinen hikayesi. Pink Floyd ve Liverpool. Müzik ve 80'ler dendiğinde akla ilk gelen isimlerden olan Pink Floyd, Londra çıkışlı bir grup. İngiltere'de futbol en çok sevilen spor branşları arasında yer alıyor. Futbolun İngiltere'den çıkan bir spor olması nedeniyle aşırı normal bir durum aslında bu. Hatta ülke o kadar koyu futbol aşığı ki bir ara holiganizm çok büyük bir etki gösteriyordu ve önüne geçilemiyordu. Pink Floyd üyeleri ise kendi şehirleri Londra'yı yok sayıp daha kuzeyde ve nehir kenarındaki ufak ama bir o kadar şirin Liverpool kentinin takımına gönül vermiş. 


Ülkede futbol holiganizm boyutuna gelecek kadar seviliyor, taraftarlar maç öncesi ve sonrası karşı karşıya gelip birbirlerine saldırıyor. Böyle delicesine bir tutku var futbola. Liverpool taraftarları ise takımına yaptığı inanılmaz besteler ile ön plana çıkıyor. İşte bu noktada takımın en bilindik tezahüratı "You'll never walk alone" Türkçe karşılığı ile "Asla yalnız yürümeyeceksin". Pink Floyd, Liverpool'a gönül vermişken takım adına bir şarkı yapmazsak olmaz diye düşünmüş olacak ki 1971 yılında çıkış yapan Meddle albümüne Fearless adında bir şarkı ekliyor. 6 dakikalık şarkının son 1.5 dakikasında ise Liverpool'un tüyler ürperten "You'll never walk alone" tezahüratını duyuyoruz.


Şarkıyı Liverpool'a ithaf eden Pink Floyd sözleriyle de adeta bir sanat eseri meydana getiriyor. Kaldı ki grubun tüm şarkıları bir sanat eseri benim gözümde. Şimdi şarkıda beni büyük etkisi altına alan ve bana göre en vurucu sözlere geçiyoruz.
You say the hill's too steep to climb. Climb it! - Tepenin tırmanmak için çok dik olduğunu söylüyorsun. Tırman ona! 

You pick the place and I'll choose the time - Yeri sen seç, zamanını ben belirleyeceğim

Just wait a while, for the right day - Yalnızca biraz bekle doğru gün için

And as I rise above the treeline and the clouds - Ve ben yükselirken ağaçlara doğru ve bulutların üstüne

I look down hear the sound of the things you said today - Aşağıya doğru bakacağım ve kulak vereceğim senin bugün söylediğin şeylere

Şarkının en çok bu kısımları etkisi altına almıştı beni. Her dinlediğimde de almaya devam ediyor. Dinleyin. İyi şarkı. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder